Transjakarta

Jakarta

Vandaag met de keluarga naar het centrum van Jakarta.Voor wie er nooit geweest is. Het lijkt een beetje op carmageddon zonder Road rage, met de scooters in dr rol van potentiële slachtoffers. Men rijdt ook nog eens links,wat voor mij het extra spannender maakt. Rechtuit gaat wel, maar als voetganger oversteken is een heel ander verhaal.

Motor and Tuktuk, Jakarta

Motor and Tuktuk, Jakarta

 

Verdwaalde toerist

Gordels? Dat is hier net de gewoonte. Kreeg lk te horen. Als de Polisi dichtbij is, dan wel natuurlijk. Kinderen in kinderstoeltjes? Te duur. Veiligheid ondergeschikt aan geld.
Door het centrum van Jakarta loopt een . Busbaan, die stations met elkaar verbindt. Iets waar later en tram kan komen, ware het niet dat scooters en auto’s ook willen oversteken.
En toch gaat t vaak goed. Agressie in het verkeer is het een. Niet echt, opportunisme wel. Elk gaatje wordt  gevuld. Door een scooter, handkar tuktuk, of een verdwaalde Westerse toerist.

Planning

Toyota Avanza

Toyota Avanza, het type auto wat hier heel populair is

Overigens blijkt het een gewoonte te zijn en zijn kinderzitjes 125 euro. Als er wat misgaat is het vast gods wil of date of iets dergelijks. Zucht.
Planning is ook niet de sterkste kant hier, we zijn nu anderhalf uur te laat voor een afspraak
Een soort gelatenheid lijkt hier aan t werk, een stille kracht misschien, om Couperus te parafraseren.  Dit is mijn vierde keer hier, en elke keer ben ik wat minder overweldigd door het tijdsverschil en de hitte. Dat maakt me een scherper waarnemer. Observatie s volgen,foto’s volgen, later. Morgen Singapore.  Sampai Jumpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha *