SEO

ImageNa een goed gesprek bij het UWV nu weer in de leer en autodidact modus. Search Engine Optimization, SEO, Zoekmachineoptimalisatie is een tak van sport waarbij het doel is Google zover te krijgen dat jouw site zo goed mogelijk vindbaar is op de zoekpagina. Zaken als Pagerank en de vraag hoe hoog een pagina als Voetnoten of fwvandijk.nl staat in de resultaten zijn onderdeel van SEO. Iets om op door te borduren.

Fotos

Een eerste stap die ik uit Wikipedia haalde was het correct benoemen van de foto’s. Vooral de tekst bij een ontbrekende foto, ALT is belangrijk voor de vindbaarheid. Een kleine test met Google afbeeldingen bevestigde de verbeterde vindbaarheid.

Zoekwoorden in de tekst

Uit een handige checklist op Frankwatching haal ik in elk geval ook dat zoekwoorden zoals SEO in deze tekst een aantal keer moeten voorkomen, en dat deze term ook in de kop van het artikel voorkomt. De kop dekt de lading zogezegd.

Google+

Een test of deze post nu op Google+ wordt gepubliceerd…. dat is gebeurd. Een eigen pagina op Google+ maak ik niet, teveel moeite voor weinig resultaat. Artikelen van Voetnoten komen op mijn eigen profielpagina terecht. Zo doe ik tenminste iets nuttigs met Google+, wat ik behalve Twitter, Facebook en LinkedIn eigenlijk nooit open.
Inmiddels heb ik dit boek besteld bij BOL, om me meer in zoekmachineoptimalisatie te verdiepen.

De kleine SEO voor Dummies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha *