House of Cards seizoen 3

Frank-underwood-presidentA special message from the White House:

Nog even geduld: eind februari komt seizoen 3 uit van House of Cards. Frank Underwood is nu president. Netflix heeft vandaag de trailer gepubliceerd. Het speculeren over het nieuwe seizoen is ook al begonnen. Buzzfeed doet aan Kremlinologie door zoveel mogelijk informatie uit de trailer te halen.

Overtrokken realisme
Wat spreekt zo aan in House of Cards? Voor mij is het een soort stoomcursus Amerikaanse politiek. Overtrokken elementen die werkelijk gebeuren. Het uitdagen van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden John Boehner door partijgenoten John Boehmer doet denken aan aflevering 4 in seizoen 1 waarin Underwood in aanvaring komt met de speaker, Bob Birch en een coup pleegt tegen de majority leader.

Underwood: The road to power is paved with hypocrisy. And casualties.

Boeiend
Ook als voorzitter van de senaat in seizoen 2 gaat Underwood heel ver om zijn doelen te bereiken. Senatoren onder dwang en in de boeien naar de zaal laten dragen om een quorum voor een stemming te regelen. De personages van Francis en Claire Underwood komen in seizoen 2 van House of Cards beter uit de verf dan in seizoen 1. In het begin is onduidelijk hoe hun verstandhouding is. Dat het een verstandshuwelijk is lijkt duidelijk, maar hoe zij elkaar aanvullen en een gemeenschappelijk doel hebben is helder in seizoen 2. In seizoen 2 aflevering 4 zet Claire in een interview misbruik in het leger op de agenda.

De ontwikkeling van de verstandhouding met Tusk, die hem eerst moest beoordelen voor het vice-presidentschap, wordt uitgewerkt in seizoen 2 en gaat van partnership naar openlijke oorlog. Het element van sleeping with the enemy komt terug in de verhouding van Denton met Jacky Sharp.

Welcome to Washington
In House of Cars i politiek oorlog met andere middelen. De onderwerpen worden uitgeruild, zoals de legerbasis uit het district van Peter Russo. Ondertussen deelt Kevin Spacey die gisteren een Golden Globe kreeg voor zijn rol zieleroerselen met de kijker door direct in de camera te kijken. Door de observatie in de tweede scene van de eerste aflevering was ik meteen verkocht.

Welcome back

Tot slot: de trailer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha *